X FACTOR ADRIA 2015

X Factor Adria ili X faktor je regionalna verzija svetski poznatog talent šou-a The X Factor.

Šou se sastoji od nekoliko faza: audicije, butkampa, kuće sudija i emisija uživo. Tokom audicija i butkampa, sudije u grupi odlučuju o sudbini takmičara.

Nakon butkampa, takmičari se dele u grupe i svaka grupa dobija po jednog sudiju kao mentora. Tokom kuća sudija, sudije uz gost-sudije, biraju iz svoje grupe ko će proći u emisije uživo. Nastupi uživo su završna faza takmičenja i prva faza u kojoj publika dobija pravo da glasajući zadrži svoje favorite, na kraju eventualne pobednike.

Ovogodišnji žiri čine kao i obično 4 člana, kompetentna da sede na čuvenim X factor stolicama, da doprinesu takičarima kao njihovi mentori i da doprinesu emisiji svojim šarmom i sopstvenim X faktorom. Pred njima je težak zadatak – da pronađu novi X faktor iz čak 5 zemalja Srbije, Hrvatske, Makedonije, BiH, Crne Gore. Ovogodišnji stručni žiri čine neke od najvećih zvezda sa naših prostora, a to su: Aleksandra Kovač, Željko Joksimović, Massima Savića i Tonči Huljić.

Izbor dobrih voditelja je presudan da bi jedan show bio uspešan te će nas ove sezone kroz suze I smeh voditi trio koji čini Antonije Blaće, Aleksandar Radojičić i Snežana Velkov.

Skymusic Solutions biće zadužen za kompletnu tehničku produkciju, LED ekrane, inteligentnu efektnu rasvetu ovog svetki poznatog muzičkog takmičenja.