Sea Star postavlja nove festivalske standarde

Prošlogodišnje izdanje Sea Stara postavilo je festivalsku lestvicu izrazito visoko, a ove godine ona je podignuta još više! Sa krila 50 metara široke scenske konstrukcije grmeo moćni četvorosistemski LineArrey sound system sa impozantnih 250.000 vati. Spektakl je upotpunjen 3D LED video sistemom sa površinom ekrana preko 250 m2, što je jednako produkciji na svetski čuvenoj Exitovoj Dance Areni! A upravo sa Arene je stiglo više stotina rasvetnih tela za najspektakularniju koncertnu i festivalsku scenu u istoriji Istre!

Dizajn bine i produkcije rađen je u skladu sa potrebama savremenog nastupa zvezde elektronske undergraund scene Sven Vatha, koji je imponzanztne kvadrate LED ekrana napunio veličastvenim video sadržajem, u sinhornizaciji sa zvukom i pokretima na bini. Tehnologija nastupa u kombinaciji videa, svetla, zvuka i pokreta i dalje je u razvoju, pa su posetici Sea Star Festivala bili među retkima koji su imali priliku da prisustvuju i uživaju u najsavremenijem audio-vizuelnom spektaklu.

Za jedinstveno festivalsko iskustvo zaslužna je kompanija Skymusic, koja se istakla modernim pristupom produkciji na 5 bina: Addiko Tesla Stage, Nautilus Arena, Eletric Waves, Exotic Laguna i Silent Octopus.