POGLEDAJTE FOTO GALERIJU

Najmoćnije ozvučenje stiglo u Evropu: Srbija prva dobila EAW ANYA sound sistem!

Najprestižniji zvučni sistem današnjice – revolucionara ANYA, renomiranog američkog proizvođača EAW (Eastern Acoustic Works), stigao je premijerno u Evropu.
Ponosni smo da na to, da je Skymusic Production prva evropska rental kompanija koja u svojoj ponudi ima Anya zvučni sistem i to u konfiguraciji od 32+ Anya + 24 x Otto sub zvučne kutije.

Posle američke premijere na festivalskom gigantu Coachelli, prva evropska ANYA bila je postavljena proteklog vikenda u Skoplju, na stadionu ’’Filip II Arena’’, a pun pogon ovog senzacionalnog sound sistema, publika će imati priliku da čuje na ovogodišnjem EXIT festivalu.

Privilegiju da prvi testira ovaj moćni zvučni sistem imao je najveći svetski DJ i producent i ovogodišnja zvezda EXIT festivala, David Guetta, u nedelju 5.juna na prepunom gradskom stadionu u Skoplju. Njegov dugogodišnji tonski inženjer izjavio je da je EAW-Anya najperfektniji zvučni sistem sa kojim su se ikad susreli! Sa njim je nastupao i nemački hitmejker Robin Schulz, koji dolazi na ovogodišnji Exit prepun utisaka o novoj tehnologiji sa kojom se prvi put susreo u nedelju.

Skymusic, vodeća srpska rental kompanija u regionu, nakon najpoznatijeg sajma tehnike u Frankfurtu, kupila je ovaj sistem prva u Evropi kako bi na vreme stigao da se testira i pripremi za predstojeće muzičke festivale. Ovim potezom, Skymusic pozicionirao se u prvih 10 najjačih rental kompanija u Evropi.

EAW Anya sistem, trenutno je najpoželjniji u tehničkim zahtevima svetskih zvezda, a veoma redak na globalnom tržištu. Na aktuelnoj svetskoj turneji koriste ga Maroon 5, a nedavno je baš na ovom ozvučenju Placido Domingo u Majamiju testirao svoj moćni glas. I čuveni američki muzičar Tom Petty nastupa uz Anyu, a njegov dugogodišnji tonski majstor izjavio je da prvi put na koncertima može da čuje sve nijanse Petijevog glasa. I zvezde ovogodišnjeg Exita, britanski popularni bend Bastille su uradili američku turneju na ovom super-dinamičnom sistemu, gde je njihov stadionski tip sviranja došao do punog izražaja.

Pojava Anye u svetu tehnologije zvuka poredi se revolucijom koju je iPhone uveo na tržištu mobilnih telefona i tablet računara. Porastom koncertne i festivalske industrije u svetu, pogotovo u domenu elektronske muzike, došlo je do porasta potrebe za zvučnim sistemima koji reprodukuju jači zvučni pritisak, ali uz neuporedivo preciznije frekvencije i prilagodbu najzahtevnijim lokacijama kakva je Petrovaradinska tvrđava.

Projektanti iz kompanija EAW, otišli su korak, tačnije celu generaciju dalje.To je prvi „adaptivan“ zvučni sistem koji samostalno „skenira“ prostor i raspoređuje snagu i frekventni spektar u prostoru unutar sistema bez neželjenih kompromisa prilikom usmeravanja zvučnih kutija, kako po vertikalnoj tako i po horizontalnoj osi.
Sistem čiji oblik je potpuno revolucionar uvek stoji usmeren pravo dok niz kompjutera analizira prostor i prilagođava mu tako da svi u publici čuju jednako moćan i precizan zvuk u svakom trenutku! Više tonski inženjeri ne moraju da računaju uglove, a tehničari da menjaju pozicije u slučaju da se menja konfiguracija prostora, publike ili ako se otvara nova tribina!

Putem specijalnog „Resolution“ softvera i internih kako fizičkih tako faznih kontrolisanja unutar svakog od 22 zvučnika i 22 pojačala, snage 10.000w, koliko Anya poseduje, sistem u svakom trenutku može da rasporedi zvuk na svaku željenu tačku prostora, bez kompromisa u određenim zonama ili sektorima.