Најпопуларниот и најмоќниот синт на денешницата во црвена боја

KRONOS Special Edition

Kronos SE (special edition) со потполно нов изглед, е најмоќниот workstation на денешницата. Отсега во црвено-црна боја со нов грандиозен звук на италијански клавир, кој првобитно е претставен на Korg Grandstage. Овој италијански звук на клавир во последно време го зголеми вниманието кон себе во светот на класичната и џез музиката. Присуството на неговиот звук и неговите детални резонанции ја освоија публиката ширум светот.

Со Kronos SE доаѓа однапред инсталиран „KApro Showcase” каде се сместени повеќе од 100 звуци од KApro серијата. Гудачи кои „пеат со емоции“, лимени дувачи, дрвени дувачи итн. Курт Адер основачот и дизајнер на звукот на KApro Sound Development основа сопствена компанија KApro во која во иднина ќе продолжи со дизајн на звукот за Korg Kronos, како и останатите KORG направи.

Сите спецификации освен бојата на италијанскиот клавир и KApro звуците се идентични со стандардниот модел на Kronos. Kronos SE е достапен во три големини – со 61 клавиша, 73 клавиши и 88 клавиши.

https://www.skymusiccenter.com/korg-kronos2-73.html